Stilte
Het is fijn om voor de les even tot jezelf te komen. Probeer daarom altijd op tijd te komen en
ga het liefst 10 minuten voordat de les begint even op de mat zitten of liggen. Zet alsjeblieft je mobiele telefoon uit

Luister goed naar je lichaam
Yoga beoefen je voor jezelf en niet voor anderen. Yoga gaat om bewustwording en niet
om ambitie, geduld is een schone zaak. Luisteren naar je lichaam en naar de grenzen die het aangeeft. Elk lichaam zit anders in elkaar en het kan zijn dat sommige houdingen anatomisch voor jou niet mogelijk zijn. Respecteer dat en wees niet te hard voor jezelf.

Hygiene
Het is prettig voor jezelf en voor je medestudenten om van te voren even te douchen. Gebruik liever geen parfum en/of bodylotion. Door het beoefenen van yoga nemen alle zintuigen, waaronder dus je neus, meer waar. Hierdoor komen alle geuren sterker over dan normaal en dit kan tijdens een les niet prettig zijn.
Ook is niet aan te raden om van te voren te roken. Laat na de les het zweet even opdrogen, zodat je huid de vrijgekomen hormonen en mineralen kan absorberen.

Kleding
Draag comfortabele kleding zoals joggingbroek of legging met top en neem een vestje mee voor het begin van de les en tijdens de ontspanning

De les is op blote voeten.

Voeding
Eet niet te zwaar van tevoren, zodat je al je energie naar het hele lichaam kan gaan en niet alleen naar de maag. Ongeveer 2 uur van te voren is het beste moment om iets te eten.

Na de les
Na een yogales kun je hoofdpijn krijgen, misselijk zijn of andere klachten ervaren. Door sommige houdingen worden er extra afvalstoffen afgevoerd, dit kun je fysiek ervaren. Drink na de les dus voeldingen kruidenthee of water. Juist de eerste lessen moet het lichaam erg wennen en kan het reageren.
Sommige mensen worden heel emotioneel na een yogales of krijgen een lachbui. Door het beoefenen van yoga kunnen er spanningen loskomen waarvan je niet op de hoogte was. Dit is normaal, observeer deze emoties, laat ze gewoon gaan en blijf ademen.