profielfoto

Sandra van Etten, Eigenaresse, Vinyasa/Yin yogadocente

Hallo!

Mijn naam is Sandra van Etten en ik ben gecertificeerd yogadocente en oprichtster van Yogastudio SanRay Yoga.

Daarnaast ben ik ook vooral trotse moeder van Joshua, die een van mijn grootste inspiratiebronnen was om yoga meer in mijn leven te integreren.

Ik hoop je in mijn yoga lessen te inspireren om naar binnen te keren, even uit je hoofd en in contact met je lichaam en ziel te komen. Daarnaast is het mijn passie om door middel van mijn lessen je bewust te maken van je gedachte, emoties en gevoelens.

Mijn yogalessen zijn krachtig, maar techniek en veiligheid staan bovenaan. Het is belangrijker om goed te luisteren naar je eigen lichaam en veilig en verantwoord de houdingen uit te voeren.

Je zult mijn les vol energie, ontspannen en in balans verlaten!

Wil je een keer les van mij ervaren, meld je dan vrijblijvend aan voor een proefles! Voel je welkom!

Namasté!

Sandra


Jaap SpaansJaap Spaans, Hatha stress relief en Coreflow yoga docent

Begin jaren 90 ben ik begonnen met yoga, al gauw maakte het deel uit van mijn dagelijks leven. Lesgeven doe ik sinds 2009, eerst in Nieuw Zeeland en sinds onze terugkeer naar Nederland in 2013 hier in Alkmaar en omgeving onder de naam jaapYoga.

Ik geef verschillende soorten yoga lessen maar allemaal met één achterliggende gedachte: de deelnemers helpen in hun persoonlijke ontwikkeling van soepelheid, kracht en vertrouwen in hun lichaam. Elke les heeft zijn eigen motto: bij mijn Hatha Yoga lessen geldt “herstel en ontdek”. Voor Vinyasa Yoga is het thema “soepelheid en balans” en mijn Yoga Core Power programma is gericht op “kracht en stabiliteit”.

Mijn interesse in Yoga is breed, ik heb vele jaren zowel Iyengar als Ashtanga lessen gevolgd en vele workshops en retraites. Ik volg nog steeds regelmatig workshops en trainingen om mijn eigen ontwikkeling te blijven stimuleren.

Wil je een keer meedoen met een les van en kennismaken met onze docent Jaap, meld je dan vrijblijvend aan voor een proefles!


Nathalie Brand, Soft vinyasa flow docente

Ik ben Nathalie Brand. Ik woon met mijn gezin in Heerhugowaard.

Yoga is mijn Passie!

20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga tijdens mijn reis van 2 jaar door Azië, Australië en Nieuw Zeeland. Veel later, een jaar of 10 geleden, toen ik chronische rugklachten kreeg, ben ik Hatha yoga gaan beoefenen.

Ik merkte dat er zowel lichamelijk als mentaal kleine wondertjes gebeurden. Ik kon me steeds soepeler bewegen en werd een prettiger persoon voor mezelf en mijn omgeving.

Yoga begon steeds meer deel uit te maken van mijn leven, en al snel nam ik bijna dagelijks de tijd om yoga te beoefenen en probeerde ik de lessen die ik geleerd had op de mat, te integreren in mijn dagelijkse leven.

Naar mate mijn lichaam sterker werd en mijn energie toenam, kreeg ik  behoefte aan een actievere vorm van yoga. Ik ging Poweryoga en Bodybalance lessen volgen. Ik voelde me sterk, kon mijn lijf weer voelen en vond meer rust.

In 2011 volgde ik een Bodybalance instructor cursus en toen kwam mijn passie voor het lesgeven van yoga los…in 2014 volgde ik de Basis Flow Yogadocenten opleiding bij yogaschool de Blauwe Vlinder in Beverwijk en in 2015 heb ik deze opleiding aangevuld tot RYT 200 yogadocent , een wereldwijd erkende certificering voor yogadocenten van de Yoga Alliance.

Hier begint het avontuur pas, ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen als yogadocent zodat ik de deelnemers aan mijn lessen leuke, inspirerende en veilige lessen kan blijven bieden. In mijn lessen hoop ik mijn passie voor yoga door te geven.

Ik vind het belangrijk dat mensen in beweging blijven, in contact komen met zichzelf en dat ze dat doen op een manier die bij hun lichaam past.

Ik hoop dat ik ook jou in mijn lessen welkom mag heten!


Suzanne Faasse, Taal Lente, kinderyogadocente

Suzanne Faasse (1972) is woonachtig in Alkmaar en eigenaar van Taal Lente , praktijk voor Cré-Active expressie. Binnen haar praktijk werkt zij met kinderen vanaf 2 jaar met allerlei expressievormen waaronder beeldend vormen, drama, schrijfdans en kinderyoga. Bij yogastudio SanRay verzorgt zij de lessen kinderyoga .

In 1997 is zij afgestudeerd als vaktherapeut beeldend aan de Hogeschool van Utrecht.

SONY DSC

Na haar  afstuderen heeft zij veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen van 0 tot en met 12 jaar in verschillende settings, onder andere als pedagogisch medewerker in de kinderopvang en spelbegeleider van kinderen met een ontwikkelingsuitdaging.

Tussen 2003 en 2010 was zij dramadocent/kunst- en cultuurcoördinator op basisschool De Evenaar in Amsterdam-Oost. Tijdens het schooljaar 2010/2011 heeft zij gewerkt op basisschool Laterna Magica op Amsterdam-IJburg als vaktherapeut beeldend en schrijfdansdocent.

Sinds enkele jaren geeft zij lessen Peuterdans en Schrijfdans op alle vijf de Amsterdamse kinderdagverblijven van kinderopvangorganisatie KinderRijk. Ook geeft zij binnen de Brede scholen in Alkmaar cursussen in opdracht van het cursusbureau van Kern8 en Artiance, centrum voor de kunsten.

Meld je aan om eens met ons mee te gaan op yoga-avontuur! Ik hoop je te ontmoeten!

 

 

 


Janneke Mesman, Held op sokken, Integrale Hatha yoga en zwangerschapsyogadocente

Hallo lieve mensen,

Mijn naam is Janneke Mesman en ik ben gediplomeerd yogadocente en eigenaresse van Yogastudio Held op Sokken in Alkmaar.    

Na een aantal jaren zelf verschillende yogalessen te hebben gevolgd, heb ik besloten om mij verder te verdiepen in yoga. Daarom ben ik in februari 2016 begonnen met de opleiding tot yogadocent bij Integrale Yoga Nederland in Rotterdam.

Ik geef met veel liefde lessen Integrale Hatha yoga en zwangerschapsyoga.

Mijn lessen bestaan uit een combinatie van lichaamshoudingen, ademoefeningen en geleide meditatie. Het is een zachte vorm van yoga, die lichaam en geest in balans brengt en de ademhaling en de concentratie verbetert.

Voor mij gaat Yoga over balans, bewustzijn, vrijheid en eenwording. In het dagelijks leven wordt veel van ons gevraagd. Yoga helpt mij bij het vinden van een balans tussen lichaam & geest, inspanning & ontspanning, binnenkant & buitenkant. Je kunt niet goed of slecht zijn in Yoga. Het maakt niet uit of je met je vingers bij je tenen komt. Het gaat ook niet om het perfect uitvoeren van de houding. Het gaat erom dat je jezelf en je lichaam leert kennen en accepteren zoals je bent. Yoga is de weg terug naar jeZelf.

Tenminste, zo ervaar ik dat. Kom zelf ervaren wat Yoga voor jou kan betekenen!


Julia, Julysis Sattva, Therapeute

Mijn naam is Julia Meijer (1979). Voor mij zijn spiritualiteit, psychologie, yoga, dans en sport dé manier om meer met mijn lichaam en gevoel in contact te zijn. Spiritualiteit is voor mij helemaal je/mezelf zijn.

Ik werk vooral intuïtief, met verschillende invalshoeken en methodieken, zoals Biodanza, Butoh dans, Ecstatic Dance, Anusara yoga, Sportpsychologie, Haptonomie, Voice Dialogue, Innerlijk kind & Circling. 

Mijn opleidingen zijn o.a. BBA (Hanzehogeschool), Cognitieve Psychologie (Msc cum laude UL), Sportpsychologie (UvA/VSPN), Haptonomie basisjaar (Synergos), Anusara teacher training 1 (Kenny Graham). En ik heb de Anatomie en Therapeutisch yoga opleiding van Martin Kirk gevolgd. Verder heb ik Voice Dialogue van JP Beyond geleerd in privé scholing en de jaartraining liefdevolle begeleiding bij de Gewijde Reis gedaan. Innerlijk kind therapie heb ik mijzelf geleerd……Uiteindelijk zit de diepste kennis en wijsheid in jezelf, en niet in een rits met diploma’s.

 

Ik kijk er naar uit om mensen te ontmoeten die samen met mij willen bewegen!


Manon Wolfkamp, Masseren met Zorg, Masseuse

Tijd vrij maken voor jezelf is steeds belangrijker geworden in het drukke leven dat we leiden.
We sporten, we werken, we combineren dit met een druk sociaal leven, een relatie of gezin.
Spanningen, stress en blessures liggen op de loer.  
Om dit te voorkomen is het goed tijd vrij te maken voor jezelf en goed te zorgen voor je eigen lichaam.
Manon ontdekte de rol die massages daarin kunnen spelen. Wanneer je jezelf regelmatig laat masseren, onderhoudt je jouw eigen lichaam. Je raakt minder snel overbelast, ervaart de ontspanning en voelt je mentaal en fysiek energieker. Zorg goed voor je lichaam en gun jezelf een massage!

Manon Wolfkamp is in 2014 gestart met Masseren met zorg. Een massage praktijk waarin goed voor je lichaam zorgen en tijd voor jezelf vrij maken centraal staat. Door haar actieve leven waarin ze houdt van uitdagingen en zichzelf ontwikkelen, ervoer ze het belang van goed voor je eigen lichaam zorgen. Haar passies als reizen, wielrennen en werken met mensen brachten haar op het pad als masseur. Masseren met zorg werkt vanuit een praktijk, maar behandelingen op locatie behoren ook tot de mogelijkheid.

Mocht je interesse hebben in een massage dan kun je een massage reserveren via sandra@sanray.nl of via het telefoonnummer 06-22086545